Hvilken størrelse armbånd skal jeg bruge?

Det er vigtigt at dine smykker passer i størrelsen. Få hjælp her til at finde ud af hvilken størrelse armbånd du skal bruge. Du kan også finde andre blogs her om hvordan man måler sin ringstørrelse og hvordan man finder ud af hvilken længde halskæde, der er den rigtige.

 

 

 

Generelle tips

For at et armbånd sidder godt og er behageligt at have på, skal det naturligvis ikke stramme. Det skal kunne drejes rundt på håndleddet, så det ikke stopper blodtilførslen.
På den anden side må det heller ikke være for løst. Hvis armbåndet er for løst, risikerer du at miste det og skal hele tiden have det i bevidstheden. Så bliver det for besværligt at bruge smykket og det ender måske med at ligge bagerst i skuffen, og aldrig blive brugt.

 

Flere slags armbånd

Armbånd er ikke bare armbånd. Der findes kædearmbånd, også kaldet lænkearmbånd, der er bangles, som er en solid lukket ring og så findes der åbne bangles som er en solid ring, der er gennembrudt på nogle centimeter, så man kan vriste sit håndled ind i det.

 

               

Billede 1 og 2: Kædearmbånd, Billede 2: Åben Bangle

 

Hvor langt skal armbåndet være?

Hvor langt dit armbånd skal være afhænger af flere ting. Først og fremmest skal du afgøre om du kan lide stramme eller løse armbånd. Kan du godt lide at armbåndet glider lidt ned på hånden eller vil du helst have at det bliver siddende på selve armen? 

Et armbånd kan godt være løst, men vær opmærksom på at det ikke bliver for løst. Hvis det er for løst kan du tabe det men det kan også gøre at du nemt hænger fast i alt muligt. Sidst men ikke mindst er et meget løst armbånd irriterende når man sidder ved en computer og i andre arbejdssituationer.

Formen på armbåndet afgør naturligvis også størrelsen. En bangle, altså et rigidt armbånd skal have en størrelse, der kan gå over dine knoer. Hvis man skal købe et lukket bangle skal man også tænke over om det er bredt eller smalt. Jo bredere armbåndet er jo mere er du nødt til at lægge et par millimeter eller tre til diameteren, da det er et længere stykke du skal presse din hånd igennem ved et bredt bangle. Et åbent bangle må godt sidde lidt tæt på armen og behøver derfor ikke at være så stort i størrelsen. De fleste åbne bangles i metal kan også justeres en lille smule. Et kædearmbånd sidder ofte lidt løsere end førnævnte, men alle har deres præferencer i forhold til hvordan deres kædearmbånd skal sidde.

Sidst men ikke mindst skal du overveje tykkelsen på armbåndet, når det gælder kædearmbånd. De meget tykke og chunky armbånd bliver kortere idét man lægger det rundt om armen, så beregn ½-1 cm ekstra ved de meget tykke kædearmbånd.

 

Sådan måler du hvor langt dit armbånd skal være 

Som beskrevet herover er der forskel på bangles, åbne bangles og kædearmbånd når du skal finde ud af hvilken størrelse armbånd der passer til dig.

Bangles:

Da bangles er en lukket ring, som du skal presse hånden igennem, har du brug for at vide målet på det bredeste sted ved knoerne, når du presser din hånd sammen til en spids. Brug en skydelære eller en transparent lineal for at gøre det nemt. Du kan også bruge alle andre slags linealer, tommestokke og målebånd, men du må påregne at resultatet bliver mest præcis med en skydelære eller en transparent lineal.

Tænk over at et bangle ikke må være for stort, så taber du det, så det skal være lige tilpas; du skal kun lige kunne få det på.

Åbne bangles:

Åbne bangles er ofte ovale i formen og er gennembrudt på den ene side så man kan vriste armen igennem åbningen. Når du skal købe åbne bangles har du brug for at vide bredden og højden på din arm. Bredden skal bruges til at forstå om du kan passe armbåndets form, om det sidder godt på armen, når du først har fået det på. Højden på din arm har du brug for for at kunne forstå om du vil kunne få din arm igennem åbningen på banglen. Brug en skydelære eller en transparent lineal til at måle din arm med, så bliver det mere præcist. Hvis du bare vil have et cirkamål kan du bruge et hvilket som helst målebånd, lineal eller tommestok.

Vær opmærksom på at bangles af sterlingsølv og af guld er mere fleksible. Derfor kan bangles i disse metaller tåle at blive bevæget lidt mere end de ædlere metaller og man kan derfor åbne dem lidt mere.

Kædearmbånd:

Som beskrevet ovenfor skal du gøre dig et par overvejelser i forhold til hvordan dit kædearmbånd skal sidde. Når du har fundet ud af det er du klar til at stille dig foran spejlet, gerne med en åben halskæde af metal og ellers en snor.

Sæt kæden/snoren rundt om dit håndled. Nu er det vigtigt at du tager din arm med armbåndstesten ned langs siden, medens du holder kæden/snoren sammen med den anden hånd. Denne stilling viser dig hvordan dit armbånd vil komme til at sidde det meste af tiden, nemlig når du står og går. Hvis du bruger snor kan det være at du er nødt til at hjælpe den lidt på vej. Snor er let og falder meget anderledes end kæde. Tag også gerne armen lidt op og se hvad du synes.

De fleste kvinder bruger kædearmbånd i 16-18 cm. De fleste mænd bruger armbånd i 19-21 cm. Der vil være mange af jer, der falder udenfor normen, for vi er jo heldigvis alle forskellige. Derfor er det bedst at gå ud fra nogle mål, ligesom når man køber tøj. 

Nogle ville mene at man bare kan måle sit håndled og lægge lidt til. Det kan man også, men det bliver ikke lige så præcist.

 

Hvis du har fået lyst til at shoppe armbånd, skal du bare klikke her for at se vores brede sortiment til gode priser.

Flere af vores armbånd kan vi tilpasse. Tilføj blot en kommentar i din ordre, så finder vi ud af det.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post