Hvordan væver man med perler?

Har du fået lyst til at væve med små glasperler? Her får du en udførlig gennemgang af hvordan du opstarter et arbejde på en perlevæv, hvordan du væver og hvordan du afslutter dit perlevævede arbejde.

Du kan lave de fineste smykker på en perlevæv. Du kan lave armbånd, halskæder, fingerringe, vedhæng og nøglesnore. Kun fantasien sætter grænser!

 

 

Planlæg dit vævede smykkedesign

Det er ikke så svært at væve med perler, men der er et par ting du skal tænke over før du starter. For at opnå det bedst mulige resultat, skal du planlægge dit smykke. Hvordan skal smykket lukkes eller hvordan skal det hænge? Hvor bredt skal det være i forhold til de løsdele du har eller kan købe. Gør dig lidt tanker om dette, for at få styr på dit design, før du starter med at væve.

Hvis du mangler løsdele, også kaldet findings, har vi et bredt udvalg her.

 

Lav en knyttelukning på dit vævede smykke

Hvis du skal væve et armbånd eller en choker, kan du prøve at lægge en knyttesnor på hver side af dit arbejde, sammen med de yderste tråde på væven og sy det med ind, så det ligger på hver side af perlerne. Start og afslut dit arbejde med en trekant af vævede perler. Når du så har vævet færdigt, kan du bruge de to snore, der ligger på siderne af dit perlearbejde til at lave en knyttelukning rundt om og vupti, så har du også lukning på dit smykke. Hvis du har brug for knyttesnor kan du finde vores lækre EcoCord lavet af plastflasker lige her.

 

Klar til opstart

Vi anbefaler Miyuki perletråd og nålesæt. Tråden er blød og tynd som sytråd men er af 100 % nylon, hvilket gør den stærkere end almindelig sytråd. Nålene er meget tynde og lavet til at kunne komme igennem de helt små perler. Find tråd og nåle her. I videoen bruges fireline til væven. Det er også en rigtig god og superstærk tråd, men indtil videre forhandler vi den kun i vores fysiske butik i Vendersgade 9, 1363 Kbh. K.

Når du har fået sat din væv op så den er klar til at gå igang med at væve, skal du have styr på de perler du skal bruge til det mønster du har valgt. De bedste perler at væve med er Preciosa Rocailles og Miyuki Delica og Rocailles, da de er kalibrerede, altså ensartede i formen. Miyuki Delica er rørformede og lægger sig meget tæt, når man væver med dem. Hvis du køber alt for billige perler til at væve med, bliver det ikke pænt, da de oftest er ujævne i størrelse og form.

 

Lav dit eget mønster

Når man væver med perler, lægger perlerne sig i helt lige rækker, både den ene og den anden vej. Derfor kan du nemt lave dine egne mønstre på helt almindeligt ternet papir. Det er en god idé at kunne lege lidt med farver og mønstre på et stykke papir før man går igang, hvis man ikke bruger et færdigt mønster.

Hvis du mangler glasperler til at væve med har vi et kæmpestort udvalg, du og din fantasi kan boltre jer i. Find dem her.

 

           

 

Igang med at væve

Når du har designet på plads og har fået indkøbt det nødvendige til at lave det ønskede smykke er det mest komplicerede overstået. Nu skal du bare væve derudad! Det er nemt at væve, men kræver noget tid og tålmodighed. Til gengæld er resultatet fantastisk flot og lækkert at røre ved og bære som smykke.

 

Afslut dit vævede perlearbejde

Vær meget omhyggelig når du afslutter dit vævede perlearbejde. Sørg for at alle ender er godt syet ind i dit arbejde, så det kan holde til at blive brugt.

Montér dine løsdele på smykket, så er det klar til brug!

 

 


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post