DIY Smykker af Elastiktråd

Smykker, især armbånd, af elastiktråd kan være rigtig smart. De er nemme at få af og på og er derfor rigtig gode til børn, ældre og andre, der enten ikke kan eller ikke gider at håndtere små låse.

Mange har oplevelser med elastiksmykker, der pludselig springer op, men det er der råd imod. Læs her hvordan du kan lave en halskæde eller et armbånd med elastik, der kan holde i flere år.

 

Det skal du bruge:
  • Perler. Eventuelt én perle med lidt større hul, hvor du kan skjule din knude i.
  • Elastiktråd, der passer til dine perlers huller. Brug gerne en elastiktråd, der er så tyk som mulig eller træk den to gange igennem dine perler.
  • Evt. en nål. Hvis elastiktråden er tyk, kan det være en god idé at prøve at undgå at bruge nål, da elastiktråden så vil komme til at ligge dobbelt og der dermed kan opstå 'pladsmangel' i perlernes huller. Man kan med fordel stryge et tyndt lag farvet neglelak eller lidt superlim på spidsen af elastiktråden. Det gør den mere synlig og lidt stivere, så den er nemmere at trække perlerne på. Pas på at laget ikke bliver for tykt, da det kan resultere i at tråden ikke længere kan komme ind i perlerne.
  • Superlim
  • Et lille stykke pap
  • En knappenål

 

Sådan gør du:

1. Klip et stykke elastik, der er ca. 10 cm længere end længden på det smykke, du vil lave. Du kan også arbejde med elastikken direkte fra trådspolen.

2. Stræk elastikken et par gange ved at hive i hver ende.

3. Hvis du har klippet et stykke elastik af fra din spole med elastiktråd, er det en god idé at binde en lille perle i den ene ende af tråden som stopper, så dine perler ikke ryger af i den anden ende.

4. Træk de ønskede perler på elastiktråden. Hvis du har valgt at bruge en perle med stort huli, til at skjule din knude, skal du starte eller slutte med den.

5. Bind en almindelig knude med de to ender og træk moderat til.

 

6. Bind endnu en knude ovenpå den første. Denne gang skal du lave en 'kirurgknude'. Det gør du ved at dreje snoren to gange rundt om den anden.

 

7. Tryk en lille smule superlim ud på et stykke pap. Brug knappenålen til at samle en lille dråbe lim op med og læg den direkte på knuden.

8. Lad limen tørre og klip enderne af elastiktråden af, tæt ved knuden.

 

 

Nu er det kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan kreere af smukke smykker af elastiktråd. Rigtig god fornøjelse med det!

 

Bemærk at elastiktråd med tiden bliver mørt. Hvis du oplever at tråden mister elasticiteten, kan du med fordel sætte en ny elastiktråd i dit smykke. Dog vil dit elastiksmykke, alt afhængig af brug, kunne holde i flere år.

 

 


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post