DIY Smykker med tigerwire og klemmeperler

Tigerwire og klemmeperler er en nem teknik til at lave DIY smykker med. Enhver vil kunne lave smykker med tigerwire og klemmeperler og du har kun brug for ét stykke værktøj til at udføre teknikken med. Se her hvordan du selv kan lave flotte smykker med tigerwire og klemmeperler!

Hvad er tigerwire?

Tigerwire er en smykketråd, der er lavet af et antal tynde ståltråde, der bliver snoet og beklædt med nylon. Wiren er designet til at fungere sammen med klemmeperler. Man kan ikke binde knude på en tigerwire.

 

Dette skal du bruge for at lave et smykke med tigerwire og klemmeperler:

  • Tigerwire. Hvis du mangler findes det her.
  • Klemmeperler, der passer til wiren. Wiren skal to gange igennem hver klemmeperle og det er vigtigt at klemmeperlen har dimensioner, der passer til wiren. Hvis de er for små kan du ikke få wiren igennem to gange. Hvis den er for stor kan den ikke fiksere din wire ordentligt og der er risiko for at den går op. Klemmeperler har vi lige her.
  • Tang til klemmeperler. Denne kan erstattes af en spids fladtang, men det bliver pænest med en tang lavet til at klemme klemmeperler med. Vi har både spidse fladtænger og tænger til klemmeperler her.
  • En gammel saks. Da wiren er lavet af stål, vil almindelige smykke-bidtænger blive ødelagt af at klippe i tigerwire, da de er lavet til at klippe i ædelmetaller, der er meget blødere end stål. Særlige bidtænger til stål er naturligvis specielt velegnede, men de er forholdsvis dyre.

 

Sådan laver du et smykke med tigerwire og klemmeperler:

1. Klip et stykke tigerwire, der er ca. 10 cm længere end du skal bruge til dit smykke. Sæt en beadstopper på enden, for at forhindre at de ryger af wiren i den anden ende. Man kan også klemme en klemmeperle fast for enden.

2. Sæt en klemmeperle på wiren

3. Sæt en lås, øsken eller kædeforlænger på wiren.

4. Før wiren tilbage igennem klemmeperlen, som vist på billedet.

                                 

 

5. Tag din tang til klemmeperler og klem først perlen i nr. 1 hul på tangen, som er det bønneformede hul i tangen og dét, der er tættest på håndtaget.

                                 

 

6. Sæt derefter den trykkede klemmeperle vinkelret ind i tangens hul nr. 2 (det ovale hul) og klem til. Nu er klemmeperlen fikseret på tigerwiren. Tjek gerne ved at hive lidt for at se om det holder.

7. Sæt nogle få perler på wiren og sørg for at begge wirer kommer ind i dem. Hvis man klipper wiren af helt oppe ved klemmeperlen, kan den godt komme til at sidde og stikke i nakken. Klip derfor først den korte wire af, når du har sat de første perler på snoren.

 

8. Træk resten af dine perler på wiren og sæt til sidst en klemmeperle på.

9. Sæt den modsvarende låsedel på wiren og tilbage igennem klemmeperlen og de sidste perler på tråden, hvis muligt. Brug her lidt tid på at få strammet dit smykke ordentligt op inden du klemmer klemmeperlen, så du undgår at ende med et bart stykke wire. 

10. Klem klemmeperlen med tangen. Klip enden af wiren af.

 

Her i videoen kan du se et andet flot design, du kan lave med tigerwire, klemmeperler og perler.

 

Karakteristika ved tigerwire:

 FORDELE
ULEMPER
Stærk
Meget fjedrende
Nem at lave smykker med
Kræver meget lidt værktøj
Billig
Buk på tråden kan ses på smykker lavet med små perler. (Behandl wiren nænsomt)

 

Du kan finde fine perler og smykkesten, som du kan lave dine helt personlige smykker af her i vores webshop. Rigtig god fornøjelse. Du vil opdage at teknikken med tigerwire og klemmeperler er så nem og sjov at det kan være svært at stoppe igen. Og det er jo kun fantasien, der sætter grænser.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post