Bæredygtighed

Bæredygtighed er vigtigt for os i Beadhouse. Vi har en interesse i at agere ansvarligt for at mindske vores miljømæssige påvirkning. Vi er bevidste om at vi ikke kan redde miljøet alene, men tror på at vi alle, private og virksomheder, ung og gammel, har et ansvar for at være med til at gøre det de kan for at bevare jorden og dens naturrigdom. Hvis alle gør det lidt de kan, gør det en stor forskel.

“Bæredygtig udvikling er en udvikling som opfylder de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder i fare for at opfylde deres behov”

(Brundtland 1987)

Upcycling

Siden butikken åbnede i 1979 er der ofte gjort storkøb for at sikre vareflowet og for at opnå gode indkøbspriser, der i sidste ende kommer kunderne til gode. Det har medført et stort vintage/restlager af alle mulige produkter, som vi stadig sælger af og dagligt bruger til at skabe vores egne designs med. Vi kvalitetstester de gamle varer ved blandt andet at tjekke om gamle snore er blevet møre eller om metallerne indeholder nikkel, som ikke var lovreguleret før i 1990. Smykkerne og smykkematerialerne testes også ved fysisk afprøvning på krop over tid.

 

Affald

Siden 2018 har vi i vidt omfang sorteret pap, plast, papir, glas, batterier og andet farligt affald, fordi vi syntes at det var det rigtige at gøre.

Nu, med kravene i Miljøministeriets Affalds-bekendtgørelse, der træder i kraft 1. juli 2023, har vi udvidet vores affaldssortering så vi sorterer pap, papir, plast, glas, metal, madaffald, batterier, farligt affald og restaffald.

I nærmeste fremtid kommer vi også til at sortere mad- og drikke kartoner, så vi kan følge kravene til fulde.

I det kommende år vil vi også begynde at se på hvordan vi kan rådgive og hjælpe vores kunder med at komme af med det affald, vi genererer. Vi vil starte en indsamling af ødelagte smykker af messing og sterlingsølv, som så kan raffineres og indgå i smykkeproduktion eller andet, efterfølgende.

 

Indkøb

Så ofte vi kan køber vi ind med samvittigheden. Det gør vi ved altid at være på udkig efter kvalitet, efter varer hvor producenten har bæredygtighed højt på dagsordenen samt ved at samarbejde med lokale leverandører.

Se vores armbånd og halskæder af sterlingsølv og forgyldt sterlingsølv, pruduceret i Spanien af certificeret genbrugssølv og -guld eller vores lækre knyttesnor fra Italien, lavet af plastik fra havene. 

Recycled Metals Statement  (PDF)

RJC Certificate (PDF)

God kvalitet øger holdbarheden af smykket. For eksempel forlænger en god forgyldning den tidsperiode, man kan bruge sin ring eller sine hoops af forgyldt sterlingsølv. Smykkets livscyklus forlænges i takt med stigende kvalitet.

Vi foretrækker at samarbejde med lokale leverandører og producenter. Både for at være med til at skabe en økonomisk sund og bæredygtig handel i Danmark men også for at mindske vores delagtighed i børnearbejde, i at støtte totalitære regimer og for generelt at forsøge at opretholde en høj menneskelig og miljømæssig etik omkring vores indkøb.

 

Reparationer

Beadhouse har i årtier repareret kunders ødelagte smykker. Dette er også et led i vores tanker om bæredygtighed. Butikken er fra 1979, fra en tid hvor man ikke brugte og smed væk, men forsøgte at reparere smykker for at forlænge deres levetid. Den tradition fører vi videre og reparerer årligt ca. 200 smykker for vores kunder, så de kan bæres flere år fremover. Vi er ikke udstyret som guldsmede, men kan sagtens redde en knækket sølvkæde ved at tilføje et lille samleled eller en perlekæde ved at omtrække den eller tilføje en ny lås. Reparationer modtages dog kun i vores fysiske butik i Vendersgade, da det ofte kræver lidt dialog at nå frem til den bedste løsning.

 

Energi

I 2023 fik vi renoveret lyset i vores fysiske butik. Ved den lejlighed blev gamle lysstofrør og elpærer udskiftet med LED lys. De energibesparelser dette medfører betyder en reduktion af vores CO2-emissioner.

 

Medarbejdere

Vi vil gerne imødekomme vores medarbejdere der hvor de er. Det betyder at hvis vi er glade for en medarbejder, vil vi gå langt for at beholde denne medarbejder. Vi tilpasser gerne stillingen løbende i forhold til den enkeltes behov og kompetencer.

Der er mange eksempler, i Beadhouse, på at denne praksis er en del af vores politik. Vi har medarbejdere, der har rejst, været på højskoleophold, har passet kronisk sygt barn eller har haft psykiske udfordringer der har gjort at vedkommende ikke har passet ind i et almindeligt 37-timers job.

I Beadhouse er der plads til mangfoldighed…..også bag gardinet. Vi rummer 30 ansatte, både mænd og kvinder i alderen 14 til 57 år. Alles timeantal er tilpasset deres særlige behov.

 

Indpakning

Æskerne vi bruger til forsendelse af vores varer fra webshoppen er danskproducerede og udført i FSC certificeret pap. FSC mærket er et pejlemærke i det hele taget når vi indkøber papirprodukter, både til butik, forsendelse og kontor.

Mange af vores små lagerposer i butik og på lager er lavet af sukkerrør og er bionedbrydelige. Vi arbejder hele tiden på at finde flere bæredygtige løsninger på dette felt.

 

Vi støtter

-NaturDonor 2023, Danmarks Naturfredningsforening

 Link til NaturDonor Diplom